Domenenavn

- Din unike adresse på internett

Nedenfor finner du noen generelle råd og tips om valg av domenenavn, men ring oss gjerne dersom du ønsker å få råd og veiledning om hvilket eller hvilke domenenavn du skal velge. Vi kan da samtidig sjekke om domenenavnet du ønsker er ledig, og eventuelt bidra til å finne alternative domenenavn.

Hvorfor velge Firmanett som registrar?

Firmanett har lang erfaring som registrar(domeneleverandør), og vi hjelper deg med registrering av domener under de fleste toppnivåer, dvs .no, .com, .org, osv.

Personlige råd og veiledning

Vi er, i motsetning til en del av våre konkurrenter, tilgjengelig for å gi personlige råd og veiledning om alt som omhandler domenenavn. Har du allerede et domene som du ønsker å flytte til oss, er vi selvsagt behjelpelig med dette.

Fri support følger alle våre tjenester, og du kan derfor være trygg på at vi hjelper deg med de tjenestene du måtte ønske å knytte opp til ditt/dine domenenavn.

Du slipper også å bruke tid på å sette deg inn i kompliserte administrasjonssystem. Vi er bare en telefon unna, og bistår med alt det praktiske rundt domenehåndtering.

Valg av domenenavn

Domenenavnet bør være enkelt å huske, uttale og oppfatte.
For bedrifter med et forholdsvis kort og enkelt firmanavn er det mest naturlig å ha firmanavnet som domenenavn, for eksempel firmanett.no. Dersom din bedrift har et langt navn, for eksempel ”maskinentreprenør Andersen og sønner”, er det hensiktsmessig å forsøke å lage et kortere domenenavn som sier noe om hvilken bedrift som innehar domenet, for eksempel andersenmaskin.no

For en del bedrifter er det relevant å sikre seg domenenavn som dekker produkt- eller merkenavn. Dette kan gjøre det lettere for kunder og potensielle kunder å finne nettsiden din.  Vi gir deg gjerne råd om dette.

domain

Registrering av domenenavn

Når du har bestemt deg for hvilket domene du ønsker å registrere ber vi deg om å fylle ut et Egenerklæring. Du gjøre det via denne linken: https://samtykke.norid.no. Så snart vi har fått disse i retur ordner vi alt det praktiske rundt registreringen som normalt er i orden innen 5 dager etter at vi har fått Egenerklæringen i retur.

Alt på ett sted - flytt ditt domene til Firmanett

Du kan når som helst flytte ditt domene til Firmanett. Du trenger en autorisasjonskode (EPP-kode) fra din nåværende registrar for at vi skal kunne iverksette flyttingen av ditt domene. Når dette er mottatt flytter vi domenet til oss på det tidspunktet som avtales. Flytting av domener under .no tar inntil 48 timer. Flytting av andre domenenavn tar ca 5 dager.